TARGYAK
2012-06-08
Trend Guide

MOME Diploma 2012

LightMe lámpa Pais Pannitól.

A LightMe egy lámpacsalád, amely a tábortűz hangulatát idézi. Alkotórészei faágakra emlékeztetnek. Egyedi karakterüket, amelyre nevük is utal, lábaik változatos kialakításának köszönhetik. A legrövidebb lábúnak Buddy a neve - az angol bud szó magyarul rügyet, a buddy megszólítás pedig havert jelent.

kép © Pais Panni

A felemás, legbohókásabb lámpa a Woody névre hallgat - az angol erdő szóból képezve és a hasonlóképp különcnek mondható Woody Allen karakterére célozva. A harmadik faág rendelkezik a legvékonyabb, leghosszabb lábakkal, ezért kapta a Twiggy nevet, a híres modellre  utalva, aki szintén az angol twig, azaz ágacska szóból képezve kapta nevét.

kép © Pais Panni

A lábak kialakítása egyúttal meghatározza a használat módját és lehetőségeit is – kilincsre akaszthatók, asztal szélére ültethetők, polc peremére fektethetők, lógathatók, állíthatók vagy akár a kertben a földbe is leszúrhatók. 
 
kép © Pais Panni
 
A fényhatás a változatos térbeli lehetőségeken túl a plexicsőben elhelyezett világító egység elforgatásával manipulálható. A lámpák ledes fényforrással világítanak, hálózatról és akkuval egyaránt működnek, így még könnyebben mozgathatók a lakáson belül és kívül is.
 
kép © Pais Panni
kép © Pais Panni
 
A csomagolás is fontos részét képezi a tervnek, a tűzrakás szimbolikus története itt kezdődik. Az egyszerű, felcímkézett papírhengerből a lámpa darabjait annak kábelével összekötve, egy jelképes gyújtós halomként vehetjük elő, ami az összeállítás és bekapcsolás után változik izzó faággá. 
A munka célja egy későbbi gyártásra és forgalmazásra alkalmas világítóeszköz megtervezése volt.
 
A diploma tervhez készített animáció:
 
A diploma folyamatot egy blogon dokumentáltam, a "diploma prezentáció" fül alatt további képek, slideok elérhetőek:
 
egyéb linkjeim:
 
szöveg és kép © Pais Panni
Kommenteléshez be kell lépni.         Regisztráció


 

Grill, Porsche design módra.

 

NKA